rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

Wednesday, September 29, 2010

jalan-jalan cari pasal..

assalamualaikum..
kaifa haluk..harap chat la semuanya..melihat kepada tajuk nampak macam ganaz tapi xde la sangat..poyo je lebih..tadi jalan pegi masjid jamek..(masjid jamek lagi??)..mencari keperluan..tapi bukan itu yg ingin diceritakan..saya nak cerita pasal ARHAM &ARIF..sapa dorang ni..entah..saya pun xkenal..tapi kecomelan mereka meragut keterujaan saya!!

tadi lepas jalan2 p msjid jamek,jalan tar dan masjid india..sukma ajak ktorng(aku dan baah) p central market..kat sane aku dah mmg fullstop dari membeli belah..oleh kerana sudah terlajak di msjid jamek tadi..huhu..jalan punya jalan..kaki pun da cramp..then kami bertiga singgah la kat foodcourt..disini la cinta aku terhadap Arham dan Arif bermula..owh..cinta pondan pandang pertama..

aku:hai..(erk..xbagi salam ingatkan anak cina)..what's ur name??
arham:ARHAM..(sebut dgn slang omputeh)
aku:owh..come here..i want to take ur photo..
arham senyum2 je..malu2 kucing..owh..ku mahu tapi ku malu..haha..namun merelakan gambarnya diambil..

TARRAAAAAAA!!!!!!
MY FIRST HERO:ARHAM
lepas tu arham pegi duduk balik kat meja..tiba2 hero kedua datang..alamak..lagi cute la my second hero..

ARIF AND HIS MOM
Time tgk arif ni mmg da geram nk amik picca dia..lepas 2 aku pujuk sukma suh cakap ngan mak dia..sukma cam segan..ahh..macam mana ni.tiba mak dia bangun..yess!!peluang..aku paksa gak sukma suh cakap..dannnnnnnn

sukma:excuse me..what's his name??(eh..berbasa basi plak cik sukma..hihi)
mak:owh..arif..

erk..aku, sukma dan ba'ah buat muka..laaa..ingatkan anak cina..adehhh.

sukma:can we take his photo?
mak:owh..boleh!(dengan muka sangat manis dan baik hati letak anak dia atas meja depan ktorg..)


setelah letih suruh arif posing dan inilah hasilnya..

my 2nd hero yg sangat comel..

tapi..satu yg aku musykil..muka arif sama macam Gu Ju Pyo time kecik..

aku rase mcm sama..tapi korang xnmpk xtau la..huhu
walau baru jumpe tadi..tapi rase cm sayang sangat kat dorang..ape yg buat aku terharu..bila arham cakap time aku nk turun tangga..
arham:bubye kakak..(sambil lambai2 dengan muka comel)..be careful..kakak,hold!!(suh aku pegang kat pemegang tangga)..bubye kakak..

dia bubye sampai la xnmpak aku..terharu neh..sob3!!owh..kakak sayang kamu la arham..bila la nk jumpa arham lagi..(T_T)

smoga jumpa lagi my heros!!

4 comments:

uyu said...

haha.....
dah x sabar nak kahwin ke..kui2

ansarullah said...

haha..kalo anak aku comel cengini nak jugop u..haha

izzati johari said...

comey adik ct
meh nk tarik pipi :)

ⓐⓝⓢⓐⓡⓤⓛⓛⓐⓗ said...

hehe..kalo ade adik cute mcm ni kan bez..hehe

Powered By Blogger