rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

Monday, December 26, 2011

melukis terapi jiwa buat diri..

assalamualaikum..rajin pulak skrg kan..hari2 update blog..bagus2..*sambil tepuk bahu sendiri..haha

semalam cakap pasal teasl..tiba2 hari cakap pasal melukis..tukar kos lagi ke dik??aah..baru apply tukar architecture tadi..=.=..kalau tukar kos archi or simply called KAED di UIA ni..mmg melukis bukan terapi jiwa tp buat sakit jiwa..tp kalo dah ada passion, apa pon boleh kan..

yup..melukis terapi jiwa buat aku..sometimes, bila aku rasa tension study, maka sketching book jadi habuan..aku xde la pandai melukis macam kartunis tu tp aku suka lukis kartun..one thing, aku xpandai melukis naturally..macam anda bagi satu kertas lukisan dan suruh aku lukis dengan jayanya..owhh..tidakkk sekali2 akan menjadi lukisan itu..sebab aku kena ada benda yg perlu aku tiru dan i'm good at clonning..*ter'ujub pulak..astaghfirullah..sebut ramai2..=)..

bila melukis, aku akan fully concentrate..bila dalam kelas xde pulak aku apply..=.="..tp dis sem..i forgot to bring my luvly sketching book..senile oredy maa..tp itu tidak memutuskan semangat bila kertas A4 terlentang di depan mata..apa lagi grabbbb LAH!!hehe


berekor-ekor smurf dilukis dengan senang hati..

fuhhh..letih siapkan mende ni..=)
one of mine..Gaara..^__^
zaman dulu2 punya lukisan..=)

tp yang ni bukan aku lukis..ni aku beli..sweet ok..^_^

ni antara yang ade dalam laptop ni..xlarat nk upload dah..dengan internet yg 'superb laju'..maybe ade yg punya hobi macam aku jugak..best kan..=)

*i'm looking for smurf bear lately..kan best ade org tolong hadiahkan..daydreaming je la..;(

Sunday, December 25, 2011

Dia tahu yang terbaik..^__^

assalamualaikum..datang lagi untuk menyapu sampah..pemalas sungguh tuan rumah..=.="..
sekarang dah pun masuk musim exam..cepat masa berlalu..tidak akan pernah menunggu insan yg lalai dan leka..terasa baru je masuk UIA ni..tup2 dah nak final exam..dengan esaimen yang xhabis2 lagi..fuhh..semoga Allah permudahkan..

ramai yg cakap..
"siti, dah makin ceria sekarang..xmacam dulu..akak suka la dengan siti sekarang"
"siti, sejak tukar kos nampak makin happy la.."

erk..dulu aku ni pendiam sgt ke??ok..i admit it..btw..dulu aku penah buat post pasal aku dapat tawaran aerospace engineering..tp end up, aku xteruskan cita2 aku dalam bidang tu..aku pilih bidang yg sangat berbeza..Bachelor of education (TEASL)..dari sains ke sastera..sampaikan calculator aku yg dah berjasa sejak dari form 3 terus mati xnak hidup2 bila aku daftar masuk Gombak ari tu..merajuk agaknya..hehe..untuk buat pilihan tu bukannya mudah..kejap aku rasa nak stay je engineering, kejap aku rasa nk terima je tawaran teasl tu..time pegi interview, aku jawab mmg macam org yg xde gaya nak lulus lah..bila interviewer tu tanya..
I: kenapa pilih teasl?
A: xtau..
I: dulu kos ape?(asasi UIA)
A: engineering..
I: engineering???(mata dia bulat tgk aku..huhu)..knapa apply nk tukar kos?
A: xtau..tp sy rasa mcm engineering tu susah..org cakap aerospace susah..bla..bla..bla..
I: awak tau tak..bla..bla..bla..sy nk tengok ade wanita yg berjaya dalam bidang aerospace..bla..bla..bla...*dia siap bg nasihat n motivasi lagi nk sruh aku terima aerospace tu..
A: saya tau tp bla..bla..bla..
I: dah tu kenapa awak amik engineering kat CFS(center for foundation studies)?
A: entah..saya terima je, masuk kelas pun saya belajar je la..

nampak tak aku mmg alami krisis identiti masa interview tu..mmg most of my answers aku jawab I DON'T KNOW..sampaikan, interviewer tu cakap..

"saya bagi awak pilihan, engin atau teasl?kalau awak nak engin, kitorg bagi tempat ni pada org lain, tp kalau awak pilih teasl, kitorg bagi awak teasl.."

10saat lepas tu, aku dengan konpiden nye jawab..

"I DON'T KNOW"..haha..mmg masalah sunggoh..

last2..pakcik tu cakap..
"macam ni la..saya pilihkan untuk awak..awak terima je eh dapat ape pun.."
aku terima dan terus keluar..time keluar, air mata sudah tidak dibendung, maka bercucuran keluar..haha..lawak gila..mcm drama melayu plak..

mmg lepas tu, aku dah xberharap pon..dah jawab cincai2 mcm tu, mau konpiden lagi nk dapat..mmg x la kan..tp korang pun dah tau..akhirnya aku dapat jugak teasl tu..lepas dari interview tu mmg aku letak pengharapan pada DIA..mmg aku bg kepercayaan pada interviewer tu untuk pilih tp semuanya datang dari DIA..wamakaru wamakarallah wallahu khairul maakirin..sesungguhnya Allah la sebaik2 perancang..sesungguhnya, nikmat mana yg kamu ingin dustakan..dan aku gembira dengan pilihan aku sekarang..*ayat macam lepas pilih calon suami ja..ecehhh..=.=


*tp walaupun xbrapa minat engineering tp ukhwah bersama keluarga engineering terutama ENGENIUS sangat2 berharga..

Monday, December 19, 2011

doa mendapat jodoh yang baik..

Assalamualaikum..disaat byk assignment kena submit, berbelas-belas page lagi belum siap..daku pulak buat entry baru..ni la orang panggil buang tebiat..time free xde pulak nk update blog..isk3..tp, 'ala kulli hal, insyaAllah entry kali ni memberi manfaat.

doa mendapat jodoh yang baik..tiba2 update pasal ni kan..bila umur dah meningkat 20-an, ramai yang bercakap pasal kawen..cakap2 sikit  mesti masuk bab kawen ataupun baitul muslim..awal2 jadi pelik jugak..tp bila dah selalu dengar perbincangan otak jadi terbiasa..tp bak kata seorang kawan..perkahwinan bukan perkara yang mudah, tambah2 berkahwin diusia yang muda..berusaha untuk men'solehah'kan diri dulu untuk dijodohkan dengan yang 'soleh' tp ramai yg tersalah anggap..kita soleh@solehahkan diri kerana 'nya' atau kerana 'NYA'??tepuk dada tanya iman..

bila post pasal menda ni, maka ramai la yg akan mengusik..tiada apa2 tujuan, hanya niat untuk berkongsi ilmu..ada sorang ustazah cakap, usaha mencari jodoh yang baik kena mula dari awal, contohnya dengan doa..bukannya esok nak kawen, malam ni baru nk doa..jadi, saya sertakan doa untuk anda semua amal ya..^__^..maaf sebab doa ni dieja dalam rumi..xsempat n xpandai nk buat dalam jawinya..ustazah pun bg by lisan je..asif jiddan..kalau untuk muslimin, boleh la tukar yg mana patut nahu tu..=)

"Allahumma inni uridu an atazawwaja faqaddirli minarrijal ahsanuhum khalqan wakhuluqan, tho'atan, hafizhotan, tawafaquni, wawafiquhi, wataghnini fideeni wa dunyaya"


p/s: kalo ada salah eja atau salah tulis membawa maksud yg lain minta beritahu ya..ini yang penulis dengar dari ustazah hari tu..dah double check tp sapa tau kot ada yg salah lagi..



Monday, December 5, 2011

breathless..

wanna post a lyric..it is awesome, yet meaningful..^__^
If our love was a fairy tale
I would charge in and rescue you
On a yacht baby we would sail
To an island where we'd say I do

And if we had babies they would look like you
It'd be so beautiful if that came true
You don't even know how very special you are

[Chorus]

You leave me breathless
You're everything good in my life
You leave me breathless
I still can't believe that you're mine
You just walked out of one of my dreams
So beautiful you're leaving me
Breathless

And if our love was a story book
We would meet on the very first page
The last chapter would be about
How I'm thankful for the life we've made

And if we had babies they would have your eyes
I would fall deeper watching you give life
You don't even know how very special you are

[Chorus]

You must have been sent from heaven to earth to change me
You're like an angel
The thing that I feel is stronger than love believe me
You're something special
I only hope that I'll one day deserve what you've given me
But all I can do is try
Every day of my life
Powered By Blogger