rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

Monday, December 19, 2011

doa mendapat jodoh yang baik..

Assalamualaikum..disaat byk assignment kena submit, berbelas-belas page lagi belum siap..daku pulak buat entry baru..ni la orang panggil buang tebiat..time free xde pulak nk update blog..isk3..tp, 'ala kulli hal, insyaAllah entry kali ni memberi manfaat.

doa mendapat jodoh yang baik..tiba2 update pasal ni kan..bila umur dah meningkat 20-an, ramai yang bercakap pasal kawen..cakap2 sikit  mesti masuk bab kawen ataupun baitul muslim..awal2 jadi pelik jugak..tp bila dah selalu dengar perbincangan otak jadi terbiasa..tp bak kata seorang kawan..perkahwinan bukan perkara yang mudah, tambah2 berkahwin diusia yang muda..berusaha untuk men'solehah'kan diri dulu untuk dijodohkan dengan yang 'soleh' tp ramai yg tersalah anggap..kita soleh@solehahkan diri kerana 'nya' atau kerana 'NYA'??tepuk dada tanya iman..

bila post pasal menda ni, maka ramai la yg akan mengusik..tiada apa2 tujuan, hanya niat untuk berkongsi ilmu..ada sorang ustazah cakap, usaha mencari jodoh yang baik kena mula dari awal, contohnya dengan doa..bukannya esok nak kawen, malam ni baru nk doa..jadi, saya sertakan doa untuk anda semua amal ya..^__^..maaf sebab doa ni dieja dalam rumi..xsempat n xpandai nk buat dalam jawinya..ustazah pun bg by lisan je..asif jiddan..kalau untuk muslimin, boleh la tukar yg mana patut nahu tu..=)

"Allahumma inni uridu an atazawwaja faqaddirli minarrijal ahsanuhum khalqan wakhuluqan, tho'atan, hafizhotan, tawafaquni, wawafiquhi, wataghnini fideeni wa dunyaya"


p/s: kalo ada salah eja atau salah tulis membawa maksud yg lain minta beritahu ya..ini yang penulis dengar dari ustazah hari tu..dah double check tp sapa tau kot ada yg salah lagi..



2 comments:

sukma atiqah said...

nk yg jawi mitaklah ngn I... i ade ni.. hikhik

selamat beramal! ;)

Shah337 Shah said...

assalam saya mencari jodoh juga paling penting perempuan pandai jaga rahsia

Powered By Blogger