rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

Saturday, February 27, 2010

kekejaman manusia xberhati perut..


Didera sampai mati

Oleh Nor Fazlina Abdul Rahim
nfazlina@bharian.com.my


Syafia Humairah Sahari, 3, ditampar, disepak teman lelaki ibu


KUALA LUMPUR: Seorang kanak-kanak perempuan berusia tiga tahun mati dengan kesan luka pada muka dan perut, dipercayai didera oleh teman lelaki ibunya di kediaman mereka, di Kampung Batu 30, Ulu Yam Lama, dekat Batang Kali, malam kelmarin.


Syafia Humairah Sahari dipercayai ditampar dan disepak di perutnya beberapa kali sehingga mengalami kecederaan parah pada tubuh selain luka muka, dagu, telinga serta lebam kaki dan tangan.




Mangsa dipercayai meninggal dunia dalam perjalanan ke Hospital Kuala Kubu Bahru (HKKB) ketika dibawa oleh teman lelaki ibunya dan ditinggalkan di wad kecemasan selepas mendakwa kanak-kanak itu mati akibat kemalangan jalan raya.


Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Superintendan Norel Azmi Affandi Yahya, berkata lelaki berusia 28 tahun bersama rakannya melarikan diri sejurus jururawat bertanya maklumat terperinci mengenai kanak-kanak berkenaan.


"Ketika dihampiri jururawat, dia mendakwa perlu bergegas ke balai polis untuk membuat laporan kemalangan itu.
IBU mangsa, Siti Nurhanim Aziz dan datuknya, Aziz Sahar menunggu jenazah kanak-kanak itu di Hospital Kuala Kubu Bahru, semalam.
"Kira-kira jam 11 malam, polis dimaklumkan oleh pihak hospital dan meminta menyiasat secara terperinci kerana mengesyaki berlaku penderaan selepas melihat kanak-kanak berkenaan mempunyai banyak kesan luka dan lebam.


"Polis menjalankan siasatan berhubung kemalangan seperti yang dimaklumkan, namun tiada sebarang laporan mengenai kemalangan membabitkan kanak-kanak berusia tiga tahun," katanya semalam.


Norel Azmi berkata, pemeriksaan awal hospital mendapati ada tanda-tanda kecederaan dipercayai dipukul menggunakan objek tajam.


"Berdasarkan kecederaan, penderaan dipercayai baru dilakukan dan mangsa mengalami pendarahan dalaman sehingga menyebabkan kematian.
"Kira-kira jam 3 pagi, polis menahan teman lelaki ibu mangsa yang bekerja sebagai pemandu teksi untuk siasatan. Hasil soal siasat, suspek mengaku mencederakan kanak-kanak itu dengan menampar dan menyepak mangsa," katanya.


Beliau berkata, polis turut menahan untuk soal siasat ibu mangsa, seorang ibu tunggal berusia 20-an selepas suspek mendakwa ia dilakukan bersama teman wanitanya.


Sementara itu, Bernama melaporkan, bapa suspek enggan mengulas mengenai kejadian itu dan akan memberi keterangannya kepada polis apabila diperlukan.


Menurut saksi yang enggan dikenali, sebelum kejadian, suspek ke padang berdekatan untuk bermain bola dengan membawa mangsa bersamanya.


Ketika sedang bermain bola, kanak-kanak itu menangis dan suspek pergi ke arahnya lalu menyerang kanak-kanak itu.


Orang ramai meleraikannya sebelum mengangkat kanak-kanak itu ke dalam teksi milik suspek dan membawanya ke hospital.


sumber:berita harian online

Friday, February 19, 2010

DALAM GEMBIRA ADA DUKA..

MERDEKAAAA!!!

tu perkataan pertama nk ckp..sgt lega bila dah abis exam..hehe
tapi yg sedey i'm not perform well..sgt2 terkilan..tok xm final ade 4ppr yg kne hadap..10/2 xm bi..yg tu agk ok la sebab bi..then ade gap lm smggu jgk la..kononnye study..tapi bese la..study dlm mood yg xde..bace ntah pape..makanya..setelah 'study bgai nk rak'..tiba la hari yg dinanti2..18/2-xm math II and chemistry..hoho..otak ana bgai da nk retak..hehe..skit lg terlanggar tros pecah..nsb baik jln xjam..so xde berlaku collision mennyebabkan force of attraction antara molekul xterputus..mode chem disitu..hehe..tapi time tu hanya berdoa smoga ana xfailed n kne repeat..sgt seksa perasaan kne repeat paper walaupon xpernah lg merasainya..da abis xm chem,terasa otak ini amat letey..maka menghabiskan waktu ptg di cafe ngan zati..blanje sakan..mkn chicken chop..yummmm2!!

bila malam mula menjelma..cik eida ajak pegi clinic..sian kat dye..demam yg agak terok smpai termuntah2..doktor nk bg mc dye xnk..smgt nk exam..syabas buat khalida azmi..my hottest roomate..hehe..mlm tu smbg la study fizik plak..oho3~~mata mula mengantuk mata dilayan la mata yg gatal tu..zzzzzzzzzzz tanpa smpat khatam fizik..esoknye..kelam kabut la bace fzik yg xabis dan akhirnya khatam..tapiiiii..disebabkan bace last minute..agak byk jugak formula yg ingat2 lupe..maka ana pon hentam saja laaaaaa..maka..MERDEKA la saya..huhu.then ba'ah ajak main bowling..1st time men bowling dan agak takot msk kat tmpat bowling tu..tapi dlm takot2 dpt gak strike!!yeayy2..ba'ah dengki..hehe..pastu round2 mid buang masa lapang..hehe..tapi..walaupon agak gumbira disitu..ana masih rasa sayu+sedih+kekosongan..bende tu sentiasa ada dan xpenah ilang..xtau la..ana sorang je ke yg merasakn mende ni ataupun sume org cmtu..rasa cm nk blik je kampong n tenangkan fikiran wif my lovely family..especially my mom..i miss her damn much!!
episod sedih setelah abis final..hmmm..separuh da luah kat cni..ringan sket rsa dada ni..wallahu'allam..

p/s:esok balik!!yeah!!

Sunday, February 14, 2010

EXAM mode!!

salam..

da lame xupdate post kat sini..da bersawang da..huhu
sapu sket!!

hmmm..one thing to say..letey otak!!adoii..urmm..ade ke letey otak??huhu
tapi xm mode ni buat ana sgt xselesa..tibe je time pekse mesti hidup tak tenang..
mungkin hubungan dengan Allah,hubungan dengan manusia,hubungan ngan ibu bapa ana xjaga..entahh la..final xm make me nervous!!tapi kalo dipikirkan balik..adakah manusia especially studentsssssss..rasa begini takot bila memikirkan pasal xm untuk akhirat???satu persoalan disitu..kadang2 terasa juga kita terlalu memikirkan exam hingga kita lupa tanggungjawab yg lg besar yg patut kita lakukan..

ana berikan satu situasi student yg dlm mode xm..
A:B,jom g dengar kuliah ust.C..
B:erk..ana nk pegi tp fizik ana blom study lg..jadual ana skang fizik..
A:ala..jom la..kejap je..6t fizik pas ni bleh study g..
B:xpe la..6t anti pegi la..lain kali ana pegi..

macammana pendpt anda??ana rasa sgt terkilan..ya..xde salahnya dia nk study fizik tapi dia perlu ingat bukan markah dunia je yg perlu diisi tapi markah akhirat kne to4 jugak..satu lagi cerita yg pernah guru ana crita..waktu tu dia masih lg s'org student ipt..ade la sorang kawan dia..seorg lelaki..agak bijak..tapi syg ibadah xjage..tapi yg paling klakar bila time xm..mula la die 'sound' kawan2 dye..suh beramal ibadat sbb xm da dkt..bg ana..bile dgr citer ni rsa cm dye mempermainkan agama la plak..buat ibadat suke2 hati dye je..

satu lg kisah..sorg student ni dye baru jer abih xm..maka pulanglah dye ke rumah..home sweet home..hehe..tapi sepanjang ade kat umah..dye tak penah lupa untuk bgn malam untuk bermunajat pada Allah..mohon supaya dia dpt result yg baik..nk dijadikan cite..bile cuti sem da abis,msk la kmpus balik..jumpe la lecturer dye..lecturer dye tnya..awak ada buat solat hajat ke??dak tu jwb la..tiap mlm2 dye buat supaya dia dpt result yg bgos..lecturer dye pon cite la..waktu tu dye da abih marking paper..tapi..tetiba pada satu malam..dye terjaga n pegi semak balik ktas xm bebudak ni..n yg pliknya dia g semak yg budak ni punyer jer..n pas semak2 tu..markah dak tu naik..

hmm..ni adalah diantara cerita2 yg pernah ana dgr..realiti punya..tepuk dada tanyalah iman..wallahua'llam..
Powered By Blogger