rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

Sunday, February 14, 2010

EXAM mode!!

salam..

da lame xupdate post kat sini..da bersawang da..huhu
sapu sket!!

hmmm..one thing to say..letey otak!!adoii..urmm..ade ke letey otak??huhu
tapi xm mode ni buat ana sgt xselesa..tibe je time pekse mesti hidup tak tenang..
mungkin hubungan dengan Allah,hubungan dengan manusia,hubungan ngan ibu bapa ana xjaga..entahh la..final xm make me nervous!!tapi kalo dipikirkan balik..adakah manusia especially studentsssssss..rasa begini takot bila memikirkan pasal xm untuk akhirat???satu persoalan disitu..kadang2 terasa juga kita terlalu memikirkan exam hingga kita lupa tanggungjawab yg lg besar yg patut kita lakukan..

ana berikan satu situasi student yg dlm mode xm..
A:B,jom g dengar kuliah ust.C..
B:erk..ana nk pegi tp fizik ana blom study lg..jadual ana skang fizik..
A:ala..jom la..kejap je..6t fizik pas ni bleh study g..
B:xpe la..6t anti pegi la..lain kali ana pegi..

macammana pendpt anda??ana rasa sgt terkilan..ya..xde salahnya dia nk study fizik tapi dia perlu ingat bukan markah dunia je yg perlu diisi tapi markah akhirat kne to4 jugak..satu lagi cerita yg pernah guru ana crita..waktu tu dia masih lg s'org student ipt..ade la sorang kawan dia..seorg lelaki..agak bijak..tapi syg ibadah xjage..tapi yg paling klakar bila time xm..mula la die 'sound' kawan2 dye..suh beramal ibadat sbb xm da dkt..bg ana..bile dgr citer ni rsa cm dye mempermainkan agama la plak..buat ibadat suke2 hati dye je..

satu lg kisah..sorg student ni dye baru jer abih xm..maka pulanglah dye ke rumah..home sweet home..hehe..tapi sepanjang ade kat umah..dye tak penah lupa untuk bgn malam untuk bermunajat pada Allah..mohon supaya dia dpt result yg baik..nk dijadikan cite..bile cuti sem da abis,msk la kmpus balik..jumpe la lecturer dye..lecturer dye tnya..awak ada buat solat hajat ke??dak tu jwb la..tiap mlm2 dye buat supaya dia dpt result yg bgos..lecturer dye pon cite la..waktu tu dye da abih marking paper..tapi..tetiba pada satu malam..dye terjaga n pegi semak balik ktas xm bebudak ni..n yg pliknya dia g semak yg budak ni punyer jer..n pas semak2 tu..markah dak tu naik..

hmm..ni adalah diantara cerita2 yg pernah ana dgr..realiti punya..tepuk dada tanyalah iman..wallahua'llam..

0 comments:

Powered By Blogger