rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

Wednesday, September 26, 2012

BedTime Story II

Assalamualaikum w.b.t

Walking here and wanna make it fresh..even with a few words, let it be..too much things, too much news, lots of works give me headache!done with election but my dearest uni give another present, grand prize maybe..when the others already cheer up with the results, we need to do re-election..unknown date, unclear reason with new deputy rector. Oh My IIUM..

Forget all the hectic schedule here..Got my first grand-daughter last Ramadhan, only 2.5kg..now i'm officialy 'TOK SU'..*grin*..Gosh..almost forgot, her name is Busyra Safiyyah!

maaflah gambar xbrapa cantek, guna camera henpon sahaje, sekian..




and i also got these stuffsssssss..total cats i have = 6..*grin again*


Friday, June 22, 2012

sukaneka sg.chinchin

assalamualaikum..

hari tu ade berjanji mau upload gmbr sukaneka..jadi ni edisi "JANJI DITEPATI"..*muntah aku tgk iklan dkt TV skang..semua nk janji ditepati, ikhlas dok bg bantuan..semua pakat dicanang..dh itu mmg tanggungjawab kerajaan, xde nye baik hati depa nk janji ditunai..dh mmg tu hak rakyat*

layan gmbar dh le..^__^


















naseb lah jadi camerawoman..ambik gambar org je la keje..

Thursday, June 21, 2012

## wordless wednesday

T__T
cc: sukma atiqah, buleh jadi kembar spec kita ni..muka nak sama dah depa ni..haha

Friday, June 1, 2012

bed time story!

assalamualaikum w.b.t..

eh2..ade org laa..alhamdulillah dtg membawa perkhabaran bahawasanya tuan blog ini masih lagi diberi nikmat oleh Allah..kembali setelah bertarung nyawa di medan perang..=.="..poyo terrr..prekso jah eh nyo nyoho nnaghak ko (need a translation??look around you,there will be a kelantanese here and there!haha)..alhamdulillah berjaya lepas 8paper exam dengan jayanya..diberi rehat 9hari sambung lagi dengan satu paper..aku xtau nk happy ataupun patutkah aku harus STRESS dengan keadaan ini..patutkah..patutkahhh..patutkahhhhhh..*baca dengan echo*..dalam pada masa yang sama,aku masih teruja melihat wajah baru blogger.com saat aku menulis post ini kerana inilah kali pertama setelah ia diwajahbarukan aku menulis entry..menunjukkan betapa lama sudah aku tidak mengepost disini..T__T..adakah aku dizaman P.RAMLEE saat ini..khabarkan padaku..khabarkannnn..khabarkannnnnn...khabarkannnnnnn..mesti anda baca guna nada echo kan..haha..baru keluar gua agaknya aku ni..@__@..

****sudah tamat cerita exam*****

tahukah anda bahawasanya fakta menunjukkan terdapat seorang perempuan di dunia ini telah mempunyai 32 anak saudara dan akan menjadi nenek ketika diusia 21tahun pada bulan puasa ini..dikhabarkan beliau masih lagi sempat menulis entry saat ini..woha!teruja x anda membaca trivia ini..siapakah beliau kalau bukan tuan blog ini..haha..i gonna be a nanny soon..IT'S NANNY..NANNYYY..NANNYYYY..NANNYYYYY..*echo skali lagi*..hang tau dak i'm not even married yet and i will get a grandchild soon..okey hang xtau sebab tu aku bagitau..muda2 dah jadi toksu..my niece will give birth this coming ramadhan and she is 21..how lucky she is being a young mommy..berkahwin diusia muda dengan murah maharnya..bukankah itu tanda berkatnya hidup seorang wanita.."kakak,cepat pujuk tokwan skrang!"..haha..i got excited just now when having a chit-chat with her..just imagine, my niece will say to her child in 5 years later,
"dear my son/daughter..get ready, we'll go to your nanny's wedding ceremony!"
"well..is she married again at the age of 70 ummi?"
"opss!she is just 25 and this will be her first and last i think......."..=.="..
yeahhh..it'll be so exciting i bet!haha..ok..enough n stop..coming soon nenek mmg excited macam ni kot..^__-

*****tamat sudah cerita nenek*******

p/s: cuti 3bulan start 10/9..will be a part-time english teacher insyaAllah..
p/s: selamat pulang ke tanah air dan darat dengan selamat..start switching your tongue right now..ur gonna eat budu soon..hehe
p/s: tawakkal bukan sekadar konsep berserah..usaha sehabis mungkin dulu itu yang paling penting..kemudian letakkan pengharapan yg tertinggi padaNya..
p/s: last minute study suits me well as time constraint makes me focus and force me..when you have lots of time you will not appreciate it till ur time is running out then u know how precious it is..it's not gold anymore,but platinum already!live ur life well then..

Tuesday, April 10, 2012

Assalamualaikum w.b.t..datang menjenguk..masih bertuan blog usang ini..alhamdulillah..lama tidak mencoret, bukan tiada masa cuma terasa byak perkara yang tidak perlu aku coretkan disini..pada Dia adalah tempat yg terbaik untuk mengadu..mungkin kematangan sudah menjengah..dengan angka 2 dihadapan terasa usia makin menginjak..jika seorang ulama menunggu masa 20 tahun untuk mendapat khusyuk dalam solatnya, aku masih lagi terkinja-kinja mencari erti hidup..jika sultan muhammad al-fated menawan constantinopel di usia 19 tahun,aku masih lagi mengerah keringat hanya untuk segenggam ijazah..sungguh kehidupan ini panjang, namun entah bila ajal itu akan datang menjemput, cuba mencari diri yang aku rasa entah kemana hilangnya,cuba mencari ketenangan yang telah lama aku lupa rasanya..Allah,berilah aku rasa itu...

sejenak bermuhasabah..ingin berkongsi rasa gembira bersama adik-adik riang di sukaneka masjid sungai cincin..tp wifi membantutkan peng'upload'an gambar..maka,tunggu bila internet mula meng'arnab'kan diri.akan diupload..wallahu'alam..

p/s: selamat pergi dan pulang dengan selamat..semoga Allah melindungi setiap langkahmu..

Thursday, March 8, 2012

this is HAIKU!

assalamualaikum..
mcm chipsmore je tuan punya blog ni..kejap ade..pahtu lamaaaaaaaaaaaaa menghilang..xpe la..blog ni pun ni pun xde org perasaan pun kalo xupdate..T__T..

last 2 days, i've literature class with LORD DUNCAN..hebat x nama lecturer..hehe..ni DR.ZAINURIN yg suh panggil sebab dia sgt best..actually his name is DR. ABDUL SHAKOUR DUNCAN PREECE. i'm not too sure where does he come from..but some sort like canada@uk@somewhere around europe la..and time class hari tu he introduced HAIKU..dan haruslah aku yg blur ni terpekik terlolong..ok tipu!aku just buat muka blur yg mmg jadi hobi tu..haruslah xpaham sebab sebelum ni blaja CALCULUS ok..T__T..

what is actually haiku??haiku is part of literature. just like a short poem @ story but made up of 3 lines, with 5-7-5 syllable..paham???xpaham??bleh la masuk geng aku..hehe..let me give you an example;

 "dare to try is brave,
 when the hope is there for you,
 let's start, not to wait."

so, 1st line is made op 5 syllables: dare-to-try-is-brave
2nd line is made of 7 syllables: when- the-hope-is-there-for-you
3rd line is made of 5 syllables: let's-start-not-to-wait.

ok..kira hangpa paham la noo..
ni karya2 classmate aku yg OHSEM..

today i've learnt that,
he is always there for me,
even when i'm not.
~sakinah~

banana outside,
vanilla ice cream inside,
it's banana split.
~mufidah~

i saw red apple,
up on a tree all alone,
next minute its gone.
~xingat sape..=)~

today is so strange,
i have to write this HAIKU,
but what can i do.
~ayid~

ok..bubye!

~credit to diana~i've photography class dis sem..suppose letak tuk WW smlm td xsempat..;( 







Thursday, February 2, 2012

## Wordless wednesday








kira aci lah WW walau dah pukul 12.16 am..hehe..
p/s: update sudah..and i smiled when i read them..
Powered By Blogger