rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

Friday, June 22, 2012

sukaneka sg.chinchin

assalamualaikum..

hari tu ade berjanji mau upload gmbr sukaneka..jadi ni edisi "JANJI DITEPATI"..*muntah aku tgk iklan dkt TV skang..semua nk janji ditepati, ikhlas dok bg bantuan..semua pakat dicanang..dh itu mmg tanggungjawab kerajaan, xde nye baik hati depa nk janji ditunai..dh mmg tu hak rakyat*

layan gmbar dh le..^__^


















naseb lah jadi camerawoman..ambik gambar org je la keje..

Thursday, June 21, 2012

## wordless wednesday

T__T
cc: sukma atiqah, buleh jadi kembar spec kita ni..muka nak sama dah depa ni..haha

Friday, June 1, 2012

bed time story!

assalamualaikum w.b.t..

eh2..ade org laa..alhamdulillah dtg membawa perkhabaran bahawasanya tuan blog ini masih lagi diberi nikmat oleh Allah..kembali setelah bertarung nyawa di medan perang..=.="..poyo terrr..prekso jah eh nyo nyoho nnaghak ko (need a translation??look around you,there will be a kelantanese here and there!haha)..alhamdulillah berjaya lepas 8paper exam dengan jayanya..diberi rehat 9hari sambung lagi dengan satu paper..aku xtau nk happy ataupun patutkah aku harus STRESS dengan keadaan ini..patutkah..patutkahhh..patutkahhhhhh..*baca dengan echo*..dalam pada masa yang sama,aku masih teruja melihat wajah baru blogger.com saat aku menulis post ini kerana inilah kali pertama setelah ia diwajahbarukan aku menulis entry..menunjukkan betapa lama sudah aku tidak mengepost disini..T__T..adakah aku dizaman P.RAMLEE saat ini..khabarkan padaku..khabarkannnn..khabarkannnnnn...khabarkannnnnnn..mesti anda baca guna nada echo kan..haha..baru keluar gua agaknya aku ni..@__@..

****sudah tamat cerita exam*****

tahukah anda bahawasanya fakta menunjukkan terdapat seorang perempuan di dunia ini telah mempunyai 32 anak saudara dan akan menjadi nenek ketika diusia 21tahun pada bulan puasa ini..dikhabarkan beliau masih lagi sempat menulis entry saat ini..woha!teruja x anda membaca trivia ini..siapakah beliau kalau bukan tuan blog ini..haha..i gonna be a nanny soon..IT'S NANNY..NANNYYY..NANNYYYY..NANNYYYYY..*echo skali lagi*..hang tau dak i'm not even married yet and i will get a grandchild soon..okey hang xtau sebab tu aku bagitau..muda2 dah jadi toksu..my niece will give birth this coming ramadhan and she is 21..how lucky she is being a young mommy..berkahwin diusia muda dengan murah maharnya..bukankah itu tanda berkatnya hidup seorang wanita.."kakak,cepat pujuk tokwan skrang!"..haha..i got excited just now when having a chit-chat with her..just imagine, my niece will say to her child in 5 years later,
"dear my son/daughter..get ready, we'll go to your nanny's wedding ceremony!"
"well..is she married again at the age of 70 ummi?"
"opss!she is just 25 and this will be her first and last i think......."..=.="..
yeahhh..it'll be so exciting i bet!haha..ok..enough n stop..coming soon nenek mmg excited macam ni kot..^__-

*****tamat sudah cerita nenek*******

p/s: cuti 3bulan start 10/9..will be a part-time english teacher insyaAllah..
p/s: selamat pulang ke tanah air dan darat dengan selamat..start switching your tongue right now..ur gonna eat budu soon..hehe
p/s: tawakkal bukan sekadar konsep berserah..usaha sehabis mungkin dulu itu yang paling penting..kemudian letakkan pengharapan yg tertinggi padaNya..
p/s: last minute study suits me well as time constraint makes me focus and force me..when you have lots of time you will not appreciate it till ur time is running out then u know how precious it is..it's not gold anymore,but platinum already!live ur life well then..
Powered By Blogger