rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

Friday, April 29, 2011

dah sebulan..

Assalamualaikum..peu haba??haba get??erk..xpaham??..=)

peu haba = apa khabar
haba get = kaba baik
ni bahasa acheh..ada sahabat ajar..she she nie..dah lama rasa xupdate..sejak menjadi wanita berkerjaya ni..makin malas jadinya..wanita berkerjaya??owh..lupa nk habaq hangpa semua..sat nk story mory..

alkisahnya..mengetahui hakikat aku yg bercuti selama 7bulan, maka aku meng'kerjaya'kan diri di kedai hardware..jadi apa?driver lori!..=.=ok..aku tipu..lesen motor pun xdak..aku jadi kerani..bila kawan aku tanya aku bgtau je la..tapi semua gelak..aku pn heran..tapi xpa..aku cancel tawaran blanje 6t..hahaha(gelak jahat).. jadi kerani ni xde la susah pon..rilek gila2!most of the time aku xbuat apa2..tapi yg tough bila aku kena tau jenis2 mosaic, segala jenis hardware yg xpernah aku nk ingat masa blaja Kemahiran Hidup dulu..segala jenis cat,atap rumah, jenis tandas n bermacam2 lagi..tapi tauke kat c2 agak sporting..layan aku macam anak sendiri..siap bini dia offer aku suh p tidur kat bilik rehat sebab xbuat apa2..heaven sungguh!
aku p keja pakai driver..iaitu abang aku yg bujang terlajak ni..
maaf a.we..u'r not my driver..u my abang..=)
tapi kan..bila aku pergi keje n incase tauke datang lambat..bukan2..aku datang awal..ngeh3..aku akan stay dalam kereta..lebih rela aku tunggu dalam keta dari aku tunggu kat depan kedai..why?no need to story lah..tapi sambil2 aku tunggu..ada sesuatu menarik perhatian aku..





 ok..semua gambar diatas aku amik curi2..without permission from the owner..tapi bukan tu yg aku nk bgtau tapi tentang org diatas..first time tgk, aku jadi tacink..sebab..dorang kurang upaya..nampak pakcik yg pakai kopiah tu x??dia buta..yg sorang lagi aku xtau tapi seperti kurang upaya jugak..tapi dia yg bantu pimpin tgn pakcik tu.nampak plastik merah tu??dalam tu ada MAYAT!!ok..aku tipu..dalam tu ada kerepek..to be precised..kerepek pisang..they have to walk just to sell 'kerepek'..aku bab2 tgk org macam ni jadi tacink..kalo ada rezeki adalah..kalau xde dorang kena jalan lagi..terbayang hidup aku..keje bukan main rilek masih lagi merungut..xbersyukur langsung..tp aku xde chance lg nk beli kerepek dorang sebab duk dalam keta n xbleh turun selagi tauke xdatang sebab tetttttttttt..realiti hidup beri aku seribu satu pengajaran..walau baru sebulan keje..aku ade banyak nk citer tp stop dulu..nk p study tuk exam medsi..wish me luck!

8 comments:

AlFaQirah Fillah said...

Assalamualaikum...
medsi???
amek cikgu u mana t?

hari2 aku tgok apa yg mu tgok..
Dekat kolej aku ade OKU..
sgt mgisafkan kita yng cukup sempurna sifatnya.. tetapi diorang lg bsmgat bljar2 n belajar..
smpai boleh smbung master phD...
sgt termuhasabah~

Moge cuti sentiasa bermanfaat dear!

ⓐⓝⓢⓐⓡⓤⓛⓛⓐⓗ said...

w'salam..uia jugok..khas untk lepasn asasi uia je hok aku apply tu..hehe

ye doh..dekat u aku pn ade gok..tp xjupe ag hok bute tp dorang mmg tabah n dpt survive sebab dorang dah terbiasa dengan kesusahan dan belajar adalah nikmat buat mereka..=)

EidaAz said...

bau duit
nyum nyum

ⓐⓝⓢⓐⓡⓤⓛⓛⓐⓗ said...

haha..bau jah deh..tunggu aku kumpul byk baru blanjo mg deh..muahaha

white cloth said...

cmne exm medsi? ok?
ssh x?

ⓐⓝⓢⓐⓡⓤⓛⓛⓐⓗ said...

soalan dia lawak gila..antara soalan yang lawak..
1)pernahkah anda mencintai seseorang??
2)patutkah guru dan murid bercinta??

hoho..tapi ok la..just jawab ya@ tidak je..hehe

atiey_ika said...

ape yg TETTTTTT tu??

ⓐⓝⓢⓐⓡⓤⓛⓛⓐⓗ said...

tetttttttttttttt..kt ym la i gtau..hehe

Powered By Blogger