rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

Monday, December 6, 2010

when you don't even know how to say NO!


Assalamualaikum..
hari ini hari yang malang..ingat boleh budget berjimat cermat tapi RM50 yang melayang..




mesti semua dah biasa kena tarik2 dengan akak2 n abang2 yg mulut manis kalahkan tebu ni..n hari ini aku terkena lagi..ingatkan apa, 
"dik,nk x tolong support bangsa melayu kita..mai la abg nk crita dulu"..ok dia start pancing..
"tau x bangsa apa yg paling maju kat malaysia hari?"..ok..dia buat kuiz kat aku..=.=
"china!"jawab aku dengan penuh konfiden..
"haa..pandai pun"..erk..abg xblaja sejarah ker????
dan byk la sesi perbualan yg mugkin habis esok pagi kalau aku tulis..
satu penyakit aku, tak pandai untuk kata "TIDAK" @ "NO" @ "MOA LA" @ "NEHI" atau apa2 yg seerti dengan nya..jadi abg tu terus konfiden untuk ajak aku join..cakap punya cakap sampai aku boleh decide untuk keluarkan RM299.00..OMG!!tapi nasib aku masih boleh berfikir dengan waras dan jumlah td bukan jumlah yg sikit bagi aku yg berjimat cermat sekarang ini ditambah dengan sifat MATA WANG aku ni..hua3..bayangkan mata aku ade nilai $$$$$$$..ok..korang pun mesti sama je kalau bab $$$$$ ni..aku tau tu!




last2,abg tu cakap..
"ok la dik..disebabkan adik kurang yakin,so adik book la dulu..bayar dulu RM50.00"..buat muka innocent!!
"haa..spoloh hengget xbleh ker?"duit makan aku 10 hari tu..sob3..
disebabkan aku dah malas layan..aku bayar je la..dan aku masih ada baki RM249.00 untuk dibayar dalam masa 2taun..kalau aku dapat duit RM100000000, insyaAllah aku sambung bayar..kalo x kita say HI HI BYE BYE je la..kalau mak aku tau habislah..
"BUAT APA DENGAN DUIT 2!!!!!!"retak skrin henpon aku..huhu..OH..I CAN'T IMAGINE THAT!!



5 comments:

AlFaQirah Fillah said...

Hayya kamu!!!

Mahu aku ajar jadi jahat sikit ngak??? Mahu aku ajar jadi kejam sikit ngak???hehe~~

xpelah t~ada hikmah tu..InsyaAllah..
Hari esok jgn tertipu lagi.

atiey_ika said...

huh?? ape yg u wat tuh??

len kali zub, oyak gni;
"xpe2, xminat" smbil jln.. tp jgn toleh intai2 plak bnde yg dorg promote tu.. lg dorg tarik..
nk tgok dri jaoh je..

ⓐⓝⓢⓐⓡⓤⓛⓛⓐⓗ said...

uyu:huk3..daku mahu belajar..ajarin gue dong..sob3!!

sukma:selalu buat macam tu tapi hari tu gatal nk p dengar jugak..padan muka ii...sob3

nurulhusna said...

laen kali buat2 orang call. pastu lari la. bajet tu call dari pensyarah ke dari polis ke ape ke.

ⓐⓝⓢⓐⓡⓤⓛⓛⓐⓗ said...

very good idea but unfortunately pakcik tu macam ade kuasa pukau jer..haha..but from now on i really hate dats pakcik!!jerk old pakcik!omg..just looked at your face pakcik,makes me want to beat you with a tennis racquet!!and smash you with all my heart..dats sound sincere i thought..haha

sorry my dear k.husna..emo terlebey..haha

Powered By Blogger