rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

Thursday, July 15, 2010

Ya Allah..kuatkan aku!!

ALLAHUAKBAR!!ALLAHUAKBAR!!ALLAHUAKBAR!!

saat ini hanya Allah sahaja yg tahu betapa berat dada ini menanggung bebanan.terasa diri sudah tidak sanggup untuk keluar berhadapan dengan dunia realiti.ingin saja terdampar disini tanpa sebarang masalah.mungkin anda si pembaca bertanya,"besar sangatkah masalah saya hingga kan saya sudah tidak mahu berhadapan realiti".sungguh..realiti itu menyakitkan.hidup tanpa arah tujuan.

1.HIDUP TERASA KOSONG
pernah anda terasa hidup anda kosong??seolah2 hidup ini tiada erti buat anda.hidup sekadar meneruskan sisa2 umur yang masih ada.itu yang saya rasai sekarang.kadang terfikir di kotak fikiran ini."I'M SICK OF THIS LIFE"
pernah seorang sahabat..insyaAllah sahabat dunia akhirat..bertanya tentang masalah saya..namun berat untuk saya luahkan segalanya.maaf sahabat.saya masih tidak mampu.

2.TERASA SEPERTI SEORANG PESAKIT MENTAL
mungkin setelah anda membaca tajuk di atas,anda tidak lagi akan baca blog ini..kerana saya seorang pesakit mental.bukan sahaja mental saya yang sakit,bahkan fizikal saya,hati,limpa,usus dan buah pinggang saya juga sakit.terpulang pada anda jika tidak ingin terus membaca blok pesakit mental seperti saya.ya..saya SAKIT MENTAL!!kadang saya sedih secara tiba2,kadang saya boleh bergelak ketawa dengan sahabat,kadang saya mahu bersendirian.nampak gaya sudah seperti orang sakit jiwa bukan..itulah saya.

3.SAYA RINDU KELUARGA DIKAMPUNG
YA ALLAH..saya sangat rindu keluarga di besut..melihat wajah bak dan mek di purse setiap hari..rindu makin membuak2..saya mahu balik taapi apakan daya UIA terlalu baik dengan hanya memberi cuti midsem selama 2hari..itupun cuti sabtu dan ahad..

4.HIDUP SEBAGAI SECRETARY 
dulu.saat diawal kemasukan ke uia,saya begitu teruja untuk terlibat aktif dalam persatuan..hingga saya telah menyertai ENGINEERING STUDENT'S SOCIETY..namun KETERUJAAN saya tercabar bila saya diuji dengan masa yang tidak terurus.saya mula rasa terbeban.itu semua salah saya..tak pernah saya salahkan orang lain dalam hal ini..saya sedar,saya ni hanya secretary yg hampeh..kadang saya terfikir,saya hanya akan membebankan orang lain dengan penglibatan saya..kerana saya bukanlah seorang yg layak..saya juga simpati terhadap bos saya kerana punyai sorang s/u seperti saya..SAKIT MENTAL PLAK TU!!..P/S:maaf buat bos dan sahabat2 ENGENIUS..

5.SAYA RINDU ALONG DAN USRAH LU'LU UL-QULUB
along..she is my along.saya sayang along.agak lama saya tidak berjumpa dengan along.along skrg sambung pengajian di peringkat ijazah dlam bidang medic.saya sangat respect along.dia seorang yg berwibawa.saya nk jadi macam dia tapi saya masih lagi belum sampai ke tahap itu..along bukan sahaja kakak..tapi dialah sahabat dan dialah guru.saya rindu nasihat along..saya rindu untuk jumpa along..saya rindu untuk tengok muka along dan saya mahu jumpa along dan peluk erat along..saya sangat rindu along!!skrg saya ikut jejak along..tapi saya tidak sekuat along,tapi along cakap saya BOLEH..saya cuba walaupun ia susah..baru sekarang saya faham susah payah al0ng jaga kitorng yg degil ni..buat angah,achik,ayang,alang,anje,ucu,uda,ateh,trah n adik..aniq sayang anda semua..ukhwah fillah abadan abada..YA ALLAH..rahmatilah dan berkatilah saudara-saudaraku ini..semoga mereka bersamaMu..

Ya Allah..Kau tetapkanlah hati hambaMu yang sentiasa berbolak balik ini..jadikan aku hamba yg taat.hanya padaMu aku memohon..sesungguhnya..solatku,ibadahku,hidupku,matiku kerana Mu Ya Allah..janganlah kau tarik nikmat iman dan islam dariku..peliharalah daku agar hati ini sentiasa padaMu..ameenn..

2 comments:

zailani's daughter said...

oh siti...
jgn simpan srg2...
pe gnenye de bos yg baek mcm i ni...
haha...=D

saya juga ingin mohon maaf jika saya menyusahkan awk..~ ukhuwah fillah..

Fakeh said...

KAJIAN SEMASA MENGENAI PERKEMBANGAN WAHABBI DI MALAYSIA, SILA GOOGLE TAJUK-TAJUK SEPERTI DI BAWAH INI:-

(a) SIFAT 20 - http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah
(h) TAJUK KHAS - BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA ASWJ

FAKEH KHALIFAH SAKA

Powered By Blogger