rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

Wednesday, May 19, 2010

semuanya macam xkena!!

assalamualaikum..

apa kabar??iman sihat??moga2 semuanya dalam keadaan sejahtera la kan..=)..
hmmm..hari ni da masuk hari ke 3 berada di CFS kesayangan(erk..poyo jer sayang..huhu)..sedang semua kanak2(kasi can dorang rase muda..hua3).. uia sedang bercuti di rumah,saya dah pun berada di sini..mencurah keringat menabur bakti..ye la sangat..hehe..untuk kemasukan junior baru ke sini..sebelum datang.keberatan kehatian untuk datang balik sebab cuti terasa sekejap je..naseb baek abg wan baek hati nk anta saya ke pj ni..skali ngan sepupu yg juga menjadi committee unutk taa'ruf week ni..atau ringkasnya TAWE..

Dalam perjalanan dari besut ke pj,ade la beberapa insiden yg xdiingini berlaku..maybe datang cni dengan hati yg xikhlas..macam ni la jdnnya..apa pun semuanya berlaku dengan takdir Allah dan semuanya sudah tentu ada hikmahnya..insiden tu berlaku sesampainya kami di stesen minyak di kuala krai..abg.wan berhenti untuk beli makanan n jugak untuk beli topup saya yg sudah kegersangan..da dua minggu xtopup..huhu..so,turun beliau dari kereta dengan menyangka yg kami xnk turun..dah tu dia tinggal la kunci ngan enjin keta yg masih on..kami yg gatai nk g gak pon excited kuar la dari keta..saya dengan penuh over-confident tekan lock kat pintu driver..dengan penuh bergayanya menutup pintu ala2 keta tu saya yg punya..haha..dummm!!maka melangkah la kami ala2 miss universe yg sumbang langkahnya..tak sampai 3langkah my cousin tegur..
"kunci ke keta td"..dengan selamba saya jawab..
"a'ah.kunci doh.."senyum puas..
"erk..bukan ke kunci keta ade lam keta"..tanya beliau dengan muka penuh tanda tanya..



tiba2..uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...kunci keta dalam keta dan saya dengan sungguh teruja telah kunci keta comel itu..adehhh..betapa 'koya' nya saya sampai bleh terkunci keta tu dari luar..cepat2 saya dapatkan abg.wan duk tgh pilih kekacang..terkejut 'chimpazzi' beliau..tapi dikawal dengan senyum ala2 nk membuang air besar..haha..bleh jer dia nk lempang saya kat ctu..tapi mana bleh lempang adik kesayangan..cukuplah 5tapak tanganmu pernah lekat dipipiku 13tahun yg lalu..sungguh "SEDAP" pelempang itu sampai ku xsanggup makannya lagi..sebabnya kenapa biarlah rahsia bak lagu dato' siti..huhu

Maka bermula pop kuiz..mencari jawapan macammana nk bukak keta balik..adehhh..da la ujan..sesi telefon menelefon pun bermula..maka dapatlah beberapa idea yg bernas ala2 beras keluaran BERNAS dari TUN NASYIR dari 'MANCHANG'STER dan DATO' SERI NASHARUDDIN dari BESUT..haha..maka berlari2 manusia la abg we dalam ujan renyai..cam drama melayu pun ade gak..time makwe dia merajuk,lari2 dah tu satu keje lak pakwe nk kene kejar..dah nk lari biar je la..6t dia penat dia benti la..haha...dah2..sambung balik..nk dipendekkan cerita,akhirya dapat la bukak keta tu menggunakan dawai kokot..haha..xde r..dawai besi la..dawai kokot buat buang makanan celah gigi bleh la..hua3..ade jugak bakat abg.wan bukak keta secara illegal ni..haha..tapi yg pasti dia bukan la mamat yg suka bukak keta org suka2 ati..tu pun naseb je tuh dapat bukak..huhu..dah tu sambung la perjalanan hingga ke pj..dalam pukul 12 .30 tgh malam ktorang sampai..

Esoknya,bersiap2 nk kembali ke CFS terCHENTA ni..tapi b4 tu buat la bekpes dulu..bajet suri rumahtangga solehah la kan..tapi sebab nk tunjuk terer sangat nasik yg masak tu terover dos air dia..makanya jadi nasi tuk org xde gigi..adehhhhhhhhhh..cemane nk buat nasi goreng tomyam neh..xpe2..biar dia sejuk dulu..mana tau 6t jadi keras..maka dibiarkan nasi tu sejuk namun apekan daya nasi dah jadi bubur xkan bertukar jd pulut panggang lagi..huhhh..langsung xde kena mengena..cehh..xpe2..nk buat cemane..goreng je la..dan seb baek still boley makan..okay la walaupun macam telan tanpa kunyah je nasik tu..haha..sepatutnya saya bersyukur masih diberi peluang makan nasi bukan makan pasir..burrppppppppppppppppp!!!..ahhhh..kenyang sudaa..hehe..(maaf atas involuntary action sebentar tadi..haha)...

dah pukul 11 lebih tu bergerak la kami ke CFS n uruskan segala benda yg patut..dan bermula la hidup ku sebagai SEORANG COMMITTEE..huhu..sampai saat ini saya masih lagi belum menjumpai ke'enjoy'an disini..buat keje cam xnk buat je..da la xde kawan sangat..selalu jln sensorang je..adehhh..sedeh wooooooooooo..


sabow je la..semoga Allah beri saya kekuatan..InsyaAllah dapat habiskan keje dengan jayanya..melaksanakan tanggungjawab sebagai salah seorang dari unit SECURITY AND TRANSPORTATION..walaupun xmintak terima la dengan redha..hihi...
p/s:SELAMAT BERTUGAS BUAT SEMUA COMMITTEE..=)

1 comments:

*S* said...

alolo.. cian nye dia.. jom! u nk g mane? msj je i.. i dtg bilik u nnti ea.. kite g sme2.. =D

Powered By Blogger