rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

Wednesday, April 14, 2010

Bila Usia Menganjak 19 tahun..

assalamualaikum..

skali lagi terdetik hati untuk tugas sebagai editor blog ni..hehe
agak lame menyepi..dan jugak idea yg kering kontang untuk menulis..membuat diri sepi buat seketika..
tapi..tarikh 14/04/2010 membawa ana untuk meluahkan rasa terbuku dihati..

hari ini genap umo ana 19tahun..kalo ikut kalendar masihi laa..=)..hari sangat berbeza dengan tahun2 sebelumnya..sepanjang 19 tahun ana hidup atas dunia hanya 2kali ana pernah sambut hari lahir ni..skali mase umo 6taun(kalo xsilap..hehe)..skali lagi hari ni..tapi hari ana rasa sangat gembira..sebab ana rasa masih ramai yg menyayangi ana..walaupun ana bukanlah seorang sahabat yg baik..dorang buat rancangan tok 'suprise'kan ana..ingatkan da xde org ingat sebab ana dah terbiasa..bagi ana,itu fenomena biasa bila mak ayah ana xingat harijadi ana..sehingga smpai suatu saat ana cakap.."mek,hari ni hari jadi kito..hehe"..then baru mak ana tau..itu situasi biasa dalam family..mungkin bilangan adik beradik yg ramai..mencecah angka 10 buat mak n ayah ana xingat..lagipun apelah sangat untuk dorang ingat hari lahir ana kalo nk di bandingkan dengan apa yg telah mereka buat untuk besar dan didik ana sampai jadi seorang manusia..apepon..
buat mek n bak..
terima kasih yg terhingga sebab besarkan ankmu ni..
kadang anak ini selalu menyakitkan hati mu..
selalu buat mu panas hati dengan kerenah diri..
selalu lupa untuk berterima kasih..
selalu xdengar cakap..
selalu rasa apa yg mek n bak buat xbtol..
dan rasanya kalo dihitung terlaluuu bnyak..
anak ini bukan anak yg baik dan bukanlah anak yg solehah..
tapi satu harapan yg tersemat..anak ini ingin buat kamu berdua gembira
segala tingkah yg menyakitkan..segala kata yg menghiris hati..mohon seribu kemaafan..
andai bisa kusujud di kakimu saat ini..sungguh anak ini akan sujud pada mu..ingin anak ini peluk tubuh itu..namun anak ini xterdaya..terhalang oleh jauh jarak yg beratus2 kilometer..
sungguh anak ini rindu..menatap dua wajah yg tersayang..tatkala ini deraian airmata xhenti mengalir..
laju..moga airmata ini menjadi penawar tatkala dinihari menginjak..

kawan2..
kamu semua hadir memberi sinar..membawa seribu makna..jadi kawan saat duka dan tawa..
terima kasih untuk malam yg istimewa..satu kejutan..basah kuyup jadinya..kalo korang nk tahu..ni la kali pertama aku rasa ak dihargai..dan ak ase kek tadi adalah kek pertama yg pernah ak dapat mase hari jadi ak..tapi ku susun 20jari..mungkin ak xpandai nk buat expression..so..muka ak blur aje..maaf..but deep in my heart..i really appreciate it..korang sahabat dunia akhirat..dedikasi buat EIDA..EIFA..SARAH..ZATI..BA'AH..SUKMA..AISYAH..INTAN...NADIA..AISYAH 2..SYARAH..ILLEYA..BAZILAH.. n semua sahabat2..

0 comments:

Powered By Blogger