rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

Monday, June 21, 2010

SELAMAT HARI BAPA to PAKCIK MUSTAFFA!!!

assalamualaikum..
kabare??waras??harap2 waras2 la semua..kalo still xwaras saya xbertanggungjawab..nasihat saya silalah rujuk ke hospital bahagia tg.rambutan..hehe..da lame xpost entry baru..bunyi macam da lame sangat..xsampai sbln pn rase..tu r..rase je pon..haha..n hari ni kesampaian jugak la hajat di hati..

bersempena hari bapa ni..saya terasa gatal jari(pssss..saya xde penyakit kurap okay!!)maka ubatnya,saya pn ber'blogging' la..nk ucapkan:

  SELAMAT HARI BAPA KAT PAKCIK MUSTAFFA BIN MAT JUNOH A.K.A BAK TERSAYANG!!




   NI LA PAKCIK MUSTAFFA..HEHE..YG SEBELAH KANAN SEKALI..


hmmm..nk cakap depan2 malu..almaklumlah kami adik-bradik sangat pemalu ngan ayah kami..sangat2 la segan nk bertegur sapa..kadang2 dalam satu hari langsung xckp..dasyat tak..agak dasyat disitu...pakcik mustaffa ni pon pemalu..+ penyegan..sama ngan anak dia ni haa..wink3!!haha..
hmm..pasti anda tertanya2..kenapa saya panggil pakcik mustaffa tu 'BAK'..nk tahu tak jawapan??
begini ceritanya..pabila saya dah boleh bercakap..time2 kecik2 dulu la..saya dengar abang2 & kakak2 saya panggil camtu..then saya pn panggil la..saya pon xtau apsal..begitu la sejarahnya..(isk3..xtau buat la gaya xtau..nk jugak citer..haisyhhh)..
hmm..cakap sal memori kecik2 dulu,abg2 saya sangat suka buat saya rasa cam saya anak terbuang..ade ke patot dia cakap,

abg no.9:siti2,nk tau tak mek ambik mung mano??
saya:ohw..ofcos!!dengan muka excited(cehh..ye2 jer ak umur 5taun da speaking!!hua3)
abg no.9:dulu2 mek jupo mg dalam sawah padi..time tu mek jupo mg,mg ado sesungut!!berkata abg no.9 dengan muka serius..sambung lagi..pahtu mek bawak mg jupo profesor..masukkan sesungut tu dalam palo mg balik..xse wi napok sesungut..
saya:muka blur..sambil angguk2!!
uhhhhhhhhhhhhh..kalo pikir balik..betapa bengapnye saya time tuh..ade ke patot abg no.9 samekan saya dengan ALIENS!!ARGHHH..abg no.9 mmg kejam..dush3!!
NI LA ABG NO.9!!DUSH3 UNTUK ANDA!!!


ade lagi..tidak cukup disitu..
abg no.7 plak kenakan saya..memandangkan rambut saya sedikit tidak sama dengan spesis rambut adik2 bradik yg lain..(sedikit je ea..xleh citer lebih2..sensored!!)bermulalah abg no.7 mengarut..
abg no.7:ti..ti..nok tahu dop bakpo rambut ti xsamo ngan org lain??
saya:erk..bakpo??muka penuh tanda tanya
abg no.7:sebab time bratur nk amik rambut dulu..ti bratur paling last..so dapat rambut yg last2 jer..kira dapat rambut2 yg org da xnk..sebab tu jd cm g2!!(kata abg no.7 dengan muka tidak bersalah)
saya:speechless..ahh..abg punyer abg daaa....haisyhhh..
                                                        ABG NO.7 NGAN ANAK MURID DIA..


huhu..ade ke patot mereka2 ini memperlakukan saya sedemikian rupa..(ceh..ayat xleh blah..macam la kne dera..haha)..ni la nasib jadi adik paling kecik..nk buat camne..sebab mereka kan abang!!walaupun sekarang sudah sedikit besar..hehe..sikit jer..saya xsuka jadi besar..jadi kecik lagi bes..hehe..dan saya sangat suka jadi adik dalam family(sedikit manja bunyi disitu...actually saya xmcm tu ok..cover2!!hehe)ok..dah la.

saya nk juz nk cakap..saya sayang family saya(kerek jer..semua org sayang family la cik adik!!..huh!!ade ak kesah...cak..cak..cak..cak..cak..cak..hua3!!)..dah2..saya nk tido..esok kelas fizik kul 8pg..wahhhh..okeyhh..selamat tido semua..zZZZZzzzzZZZZ..bangun jap,Asslamualaikum semua..sambung tido balik..zzzzZZZZzzzzzzzzz
P/S:saya sayang ayah saya..selamat hari bapa!!



2 comments:

*S* said...

saye suke la cte abg ke-7 awk tu, mcm logik la jugak.. =D
pe kate soh die wat cte dongeng ke.. cte knk2 ke..
hahaha

ansarullah said...

haisyhh..bleh plak cik *S* suka citer abg ke-7..xpatot2..ni mmg nk kne blanje eskrem goreng dua bijik ni..haha

Powered By Blogger